[...] smarujemy rozsmarowanym jajkiem. Paszteciki układamy na papierze do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy około 20 minut do zrumienienia. Gotowe. Najlepiej smakują na ciepło. Wartości odżywcze: Z tej porcji otrzymujemy 5 pasztecików. Każdy to 280 kcal. Białko 9,3 g, Tłuszcze 16,5 g, Węglowodany 24 g. Smacznego!
[...] i wymieszaj. na dno każdej foremki nałóż porcję ciastek i dociśnij łyżeczką, napełnij masą serową i wstaw do piekarnika na 40 min po upieczeniu odstaw serniczki do całkowitego wystudzenia a najlepiej na noc do lodówki wierzch udekoruj np skyrem i pokruszonymi ciasteczkami Wartości odżywcze porcji 1 z 12 kcal: 121 B: 6,7 g T: 5 g W: 16 g
[...] Wykonanie: piekarnik rozgrzej do 180*C, przygotuj małe naczynie żaroodporne banana zblenduj razem z jajkiem, dodaj mleko, sól, płatki oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie wymieszaj przelej do naczynia żaroodpornego, posyp wierzch bananami w czekoladzie i piecz około 20 min Wartości odżywcze: kcal: 457 B: 17,5g T: 15 g W: 64g
[...] mleko oraz żółtka i wymieszaj dodaj pianę z białek, tarty ser i kukurydzę odsączoną z zalewy, całość delikatnie wymieszaj za pomocą łyżki lub szpatułki porcję ciasta wlewaj do natłuszczonej i dobrze rozgrzanej gofrownycy podawaj z salsą i pokrojonym awokado Wartości odżywcze 1 porcji (2 duże lub 3 mniejsze gofry) kcal: 534 B: 23g T: 29g W: 42g
[...] oraz jagody goi i wsypujemy do szczelnego słoika. Można ją przechowywać nawet 2 tygodnie, więc jeśli często używacie to śmiało możecie zrobić z dwóch porcji. Wartość odżywcza: Cała porcja to 1130 kcal. Białko 28 g, Tłuszcze 35 g, Węglowodany 162 g. Idealnie smakuje z jogurtem naturalnym, świeżymi owocami i pokruszoną domową czekoladą. Smacznego!
[...] mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Z masy formujemy ciasteczka o średnicy około 5 cm i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut. Wartości odżywcze: Otrzymujemy 20 ciastek. Każde z nich to 100 kcal. Bialko 2,3g, Tłuszcze 4,2g, Węglowodany 15g. Nie trzeba trzymać w lodówce. Smacznego!
[...] Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno - pod koniec ubijania dodajemy puder z ksylitolu. Następnie dodajemy serek mascarpone i ubijamy jeszcze około 3 minut. Masę wykładamy na wystudzone ciasto i dekorujemy. Trzymamy oczywiście w lodówce. Gotowe! Wartości odżywcze: Cała tarta to 3500 kcal !!! Białko 57 g, Tłuszcz 280 g, Węglowodany 240 g.
[...] ciastem. Do każdej foremki dodajemy po 5 g Choco kremu i uzupełniamy foremki ciastem. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu można udekorować babeczki roztopioną gorzką czekoladą i ziarnami kakao. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 5 babeczek. Każda to 166 kcal. Białko 4,4 g, Tłuszcz 7,2 g, Węglowodany 21 g. Smacznego!
[...] miksujemy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy ciasto do lodówki. Po około 2 godzinach powinno być gotowe. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 10 kawałków. Każdy z nich to 277 kcal. Białko 15.6 g, Tłuszcze 17.3 g, Węglowodany 15.3 g. Jeśli lubicie bardzo słodko - do dekoracji polecam Dziki sos w ulubionym smaku. Smacznego!
[...] minuty, dodajemy cukinię, groszek cukrowy - chwilę smażymy. Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy sos słodko-kwaśny. Chwilę wszystko razem dusimy. Dokładnie mieszamy, dodajemy ugotowany makaron i gotowe. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 3 porcje. Każda to 350 kcal. Białko 23 g, Tłuszcz 9 g, Węglowodany 45 g. Smacznego!
[...] blendujemy daktyle, dodajemy masło orzechowe, szczyptę soli, miksujemy. Jeśli karmel jest zbyt gęsty, podlewamy woda z daktyli. Karmel wylewamy na ściętą masę twarogową. Chłodzimy ciasto około 2 h. Gotowe! Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 8 kawałków. Każdy z nich to 244 kcal. Białko 19 g, Tłuszcze 9,5 g, Węglowodany 20,5 g. Smacznego!
[...] biszkopt wystygnie, kroimy go na pół. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Połowę ciasta nasączamy zimną galaretką. Twaróg wraz z mlekiem kokosowym i erytrylolem miksujemy na gładką masę. Przekładamy ciasto i dekorujemy borówkami. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to jedynie 1320 kcal. Białko 88 g, Tłuszcze 58 g, Węglowodany 118 g. Smacznego!
[...] kakao - miksujemy, do drugiej części dodajemy odżywkę - miksujemy. Masy naprzemiennie wylewamy na schłodzony spód. W momencie jak masa twarogowa zacznie tężeć - dekorujemy owocami. Chłodzimy około 2 h. Gotowe! Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 8 porcji. Każda porcja to 174 kcal. Białko 14,5 g, Tłuszcze 8 g, Węglowodany 11,2 g. Smacznego!
[...] masło. Najlepiej zamrozić je wcześniej - będzie łatwiej pokroić w cieniutkie plasterki. Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Wartości odżywcze: Cała keksówka to 1111 kcal. Białko 20 g, Tłuszcze 30 g, Węglowodany 200 g. ps. jeśli makro Was nie ogranicza to idealnie smakuje z lodami waniliowymi.
[...] pieczenia i zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta wykładamy w foremce lub na papierze do pieczenia. Na ciasto wykładamy jagody w żelu. Pozostałą część ciasta kruszymy na owoce. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Najlepiej smakuje na ciepło. Wartości odżywcze: Całe ciasto to 1230 kcal. Białko 24,3 g, Tłuszcze 67,7 g, Węglowodany 135 g. Smacznego!
[...] musimy swobodnie móc formować kulki. Każdą kulkę obtaczamy w posiekanych migdałach. Migdały możecie zamienić na orzechy, wiórki lub kakao. Gotowe. Przechowujemy w lodówce. Wartości odżywcze: Z tej ilości składników wychodzi 10 kulek mocy. Każda to 94 kcal. Białko 4 g, Tłuszcze 7,3 g, Białko 3,8 g. Idealna przekąska na górski trip - sprawdzone!
[...] ksylitolu oraz odrobiną aromatu waniliowego do przygotowanych niewielkich słoiczków nakładaj kolejno, jeden placek kakaowy, 1-2 łyżeczki kawy, krem waniliowy itd wierzch posyp kakao i udekoruj ziarnami coffilove z podanych proporcji wychodzą dwie małe lub jedna większa porcja Wartości odżywcze 1 porcji z 2 kcal: 297 B: 21g T: 9g W: 44,5g
[...] Shea, sok cytrynowy z koncentratu, suszony koperek 1%, suszone drożdże, sól, skrobia, stabilizator (guma ksantanowa). Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 262 kcal Tłuszcz: 26 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g) Węglowodany: 3,0 g (w tym cukry: 1,0 g) Białko: 4,0 g Sól: 1,0 g Czy warto kupić Kremową pastę z koperkiem z [...]
[...] maliny, jagody, wiśnie. Do kruszonki można dodać migdały, słonecznik, wiórki koko lub pokruszoną czekoladę. Jeśli nie macie ograniczeń kalorycznych to idealnie będą pasowały lody waniliowe - wtedy nie będzie to śniadanie ale doskonały deser. Wartości odżywcze: Cała porcja to 600 kcal. Białko 11 g, Tłuszcze 35 g, Węglowodany 65 g. Smacznego!